Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (26.05. - 30.05.2025 r.)
Poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Racuchy z cukrem pudrem (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Kompot jabłko-mięta
Wtorek
Koperkowa z ryżem (GLU PSZ, MLE, SEL)
Spaghetti bolognese (GLU PSZ, JAJ)
Kompot wieloowocowy
Środa
Ogórkowa z ziemniakami (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kotlet schabowy z ziemniakami, sałata lodowa z dressingiem jogurtowym (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Czwartek
Pieczarkowa z zacierką (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, kapusta czerwona (GLU PSZ, JAJ)
Piątek
Zupa grysikowa z jarzynką (GLU PSZ, SEL)
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z marchwii i jabłka (GLU PSZ, JAJ, MLE)


JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (26.05. - 30.05.2025 r.)
Poniedziałek
Gulasz mięsno-warzywny z kaszą 150g/150g (GLU PSZ, GLU JĘCZ)
Kompot jabłko-mięta
Wtorek
Spaghetti bolognese (GLU PSZ, JAJ)
Kompot wieloowocowy
Środa
Bitki ze schabu z ziemniakami, sałata lodowa z dressingiem jogurtowym (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Czwartek
Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, kapusta czerwona (GLU PSZ, JAJ)
Piątek
Kotlety rybne  w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z marchwii i jabłka (GLU PSZ, JAJ, MLE, RYB)


Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura