JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY
27.10. - 31.10.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, wyrób własny (A: 1, 2, 3)
Kompot wieloowocowy
WTOREK:
Zupa ogórkowa z ziemniakami, jarzynką i koperkiem (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
ŚRODA:
Pomidorowa z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Kotlet drobiowy z ziemniakami, surówka colesław (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
CZWARTEK:
Zupa jarzynowa z ziemniakami, jarzynką i koperkiem (A: 1, 2, 4)
Bigos z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1)
Woda z sokiem
PIĄTEK:
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z olejem i cebulką (A: 1, 2, 3, 5)
Herbata z miodem i cytryną
3.11. - 7.11.2025 r.
Poniedziałek:
Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 4)
Placuszki bananowe (A: 1, 2, 3)
Wtorek:
Zupa selerowa z ziemniakami zabielana jogurtem (A: 1, 4)
Potrawka z kurczaka z makaronem penne (A: 1, 2, 3, 4)
Środa:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 3, 4)
Sztuka mięsa w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Czwartek:
Żurek z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem (A: 1, 2, 3, 4)
Pizza z szynką, serem, kukurydzą i cebulą (wyrób własny) (A: 1, 2, 3)
Piątek:
Zupa brokułowo-kalafiorowa z makaronem (A: 1, 2, 3, 4)
Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z kap. pekińskiej (A: 1, 2, 3)
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY
27.10. - 31.10.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Gulasz po węgiersku z pampuchami, buraki z chrzanem (A: 1, 2, 3)
Kompot wieloowocowy
WTOREK:
Makaron z pulpecikami w sosie bolognese (A: 1, 3)
ŚRODA:
Stripsy drobiowe wypiekane w piecu z ziemniakami, surówka colesław (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
CZWARTEK:
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą (A: 1)
Woda z sokiem
PIĄTEK:
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z olejem i cebulką (A: 1, 2, 3, 5)
Herbata z miodem i cytryną
3.11. - 7.11.2025 r.
Poniedziałek:
Kaszotto mięsno-warzywne (A: 1)
Wtorek:
Potrawka chińska z kurczaka z ryżem na sypko (A: 1, 2, 3, 4)
Środa:
Bitki sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Czwartek:
Leczo z cukinii, papryki, marchewki,
Piątek:
Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z kap. pekińskiej (A: 1, 3, 5)
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Alergeny:
1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura






WYSTAWA NOWOŚCI KSIĄŻKOWYCH W BIBLIOTECE
DBAMY O WODĘ - OSZCZĘDZAMY KAŻDĄ KROPLĘ
DZIEŃ ENERGII
KLASA 2B NA WARSZTATACH EKOLOGICZNYCH W NADLEŚNICT...