Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY

17.11. - 21.11.2025 r.

Poniedziałek:
Barszcz czerwony z ziemniakami i jarzynką (A: 1, 4)
Racuchy z polewą czekoladową (A: 1, 2, 3)
H
erbata z cytryną

Wtorek:
Pieczarkowa z zacierką, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Gołąbki  bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki (A: 1, 3)
Kompot wieloowocowy

Środa:
Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 4)
Podudzie z kurczaka wypiekane w piecu, ziemniaki, mizeria (A: 1, 2)
Kompot jabłko-mięta

Czwartek:
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana jogurtem (A: 1, 2, 4)
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką i kap.białą (A: 1, 4)
Kompot z truskawek

Piątek:
Krem dyniowo-marchewkowy z groszkiem ptysiowym (A: 1)
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kap.pekińskie j(A: 1, 2, 3)
Lemoniada owocowa


24.11. - 31.11.2025 r.

Poniedziałek:
Grochówka z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 4)
Naleśniki z białym serem (A: 1, 2, 3)
Herbata z cytryną

Wtorek:
Zupa kalafiorowa z ryżem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)

Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Kompot wieloowocowy

Środa:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
Devolay z ziemniakami, surówka wielowarzywna (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta

Czwartek:
Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem (A; 1, 2, 4)
Łazanki z kapustą i kiełbasą (A: 1, 3)
Kompot z truskawek

Piątek:
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Kotleciki ziemniaczane z sosem koperkowym, surówka z kapusty białej (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa


JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY

17.11. - 21.11.2025 r.

Poniedziałek:
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym (A: 1, 2, 3)

Wtorek:
Gołąbki w sosie pomidorowym (A: 1, 3)

Środa:
Fasolka po bretońsku z kiełbasą, pieczywo (A: 1)

Czwartek:
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami (A: 1, 4)

Piątek:
Paluszki rybne “FROSTA”, ziemniaki, surówka z kap.pekińskiej (A: 1, 2, 3, 5)


24.11. - 31.11.2025 r.

Poniedziałek:

Chilli con carne (A: 1)
H
erbata z cytryną

Wtorek:
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)

Środa:
Podudzie z kurczaka duszone z jarzynami, ziemniaki, warzywa na parze (A: 1, 4)
K
ompot jabłko-mięta

Czwartek:
Gulasz wieprzowy z kaszą, ogórek kiszony (A: 1)
K
ompot z truskawek

Piątek:
Kotleciki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty białej (A: 1, 3, 5)
L
emoniada owocowa


Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Alergeny:

1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby

GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby

G - gramatura