JADŁOSPIS
JADŁOSPIS (16.12. - 20.12.)
PONIEDZIAŁEK:
Czerwony barszcz z ziemniakami i jarzynką (A: 1, 4)
Makaron z serem białym polane masełkiem (A: 1, 2, 3)
Posiłek jednodaniowy: Makaron z serem białym polane masełkiem (A: 1, 2, 3) G: 150g/50g
Kompot z jabłek i porzeczki
WTOREK:
Ogórkowa z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Chilli con carne z ryżem (A: 1)
Posiłek jednodaniowy: Chilli con carne z ryżem (A: 1) G: 250g
Herbata owocowa
ŚRODA:
Rosół drobiowo-wołowy z jarzynką i makaronem (A: 1, 4)
Pierś z kurczaka pieczona, ziemniaki, sałata lodowa z dressingiem jogurtowym (A: 1, 2, 3)
Posiłek jednodaniowy: Pierś z kurczaka pieczona, ziemniaki, sałata lodowa z dressingiem jogurtowym (A: 1, 2, 3) G: 80 g/150 g/100 g
Kompot jabłko-mięta
CZWARTEK:
Kartoflanka z jarzynką (A: 1, 4)
Bigos z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1)
Posiłek jednodaniowy: Bigos z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1) G: 250g/2 szt
Kompot z jabłek i aronii
PIĄTEK:
Pomidorowa z makaronem (A: 1, 2, 3, 4)
Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem i cynamonem (A: 1, 2)
Posiłek jednodaniowy: Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem i cynamonem (A: 1, 2) G: 250 g
Herbata z cytryną
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.
Alergeny: 1 - gluten, 2 - nabiał, 3 - jajka, 4 - seler, 5 - ryby