JADŁOSPIS
JADŁOSPIS (22.04-26.04)
Poniedziałek
- żurek z kiełbasą i ziemniakami (A: 1, 2, 4)
- pancakes z cukrem pudrem (A: 1, 2, 3)
- herbata z cytryną
Wtorek
- zupa królewska z ziemniakami i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
- gulasz z kaszą, buraczki (A: 1)
- kompot jabłkowo-miętowy
Środa
- zupa koperkowa z ryżem i jarzynką (A: 1, 2, 4)
- duszonki z kapustą i kiełbasą (A: 1)
- kompot z czerwonej porzeczki
Czwartek
- rosół z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
- de volaille z ziemniakami, mix sałat z pomidorkami (A: 1, 2, 3)
- kompot wieloowocowy
Piątek
- zupa grysikowa z jarzynami i zieloną pietruszką (A: 1)
- makaron z białym serem i masełkiem (A: 1, 2, 3)
- herbata z cytryną
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.
Alergeny: 1 - gluten, 2 - mleko, 3 - jajka, 4 - seler, 5 - ryby