Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY

01.12. - 05.12.2025 r.

PONIEDZIAŁEK:
Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą (A:1, 4)
Ryż z polewą jagodową (A:1, 2)
Kompot wieloowocowy

WTOREK:
Zupa porowa z ryżem, jarzynką (A: 1, 2, 4)
Potrawka z kurczaka z jarzynami i makaronem penne (A: 1, 2, 4)
Kompot jabłko-mięta

ŚRODA:
Zupa pomidorowa z makaronem (A: 1, 2, 3, 4)
Kotlet schabowy z ziemniakami, buraki zasmażane (A: 1, 2, 3)
Kompot z aronii i cytryny

CZWARTEK:
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami zabielana jogurtem (A: 1, 2, 4)
Hamburgery, wyrób własny (pomidor, ogórek konserwowy, sałata, mięso wieprzowe, sos) (A: 1, 2, 3)
Herbata z miodem i cytryną

PIĄTEK:
Krupnik z jarzynką, ziemniakami i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (A: 1, 2, 3, 5)
Lemoniada truskawkowa


8.12. - 12.12.2025 r.

PONIEDZIAŁEK:
Barszcz biały z ziemniakami, jarzynką i jajkiem (A: 1, 2, 3, 4)
Kluski na parze z polewą owocową (A: 1, 2, 3)
Kompot owocowy

WTOREK:
Zupa pieczarkowa z makaronem i jarzynką (A: 1, 2, 3, 4)
Risotto (A: 1)
Kompot jabłko-mięta

ŚRODA:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 3, 4)
Gulasz wieprzowy z kaszą, ogórek kiszony (A: 1)
Napój wieloowocowy

CZWARTEK:
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Fasolka po bretońsku z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa z miętą

PIĄTEK:
Ryż na rosole z jarzynką i zielona pietruszką (A: 1, 4)
Placki ziemniaczane ze śmietaną (A: 1, 3)
Herbata z miodem i cytryną


JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY

01.12. - 05.12.2025 r.

PONIEDZIAŁEK:
Risotto mięsno-warzywne (A: 1, 4)
Kompot wieloowocowy

WTOREK:
Knedle mięsne polane cebulką (A: 1, 3)
Kompot jabłko-mięta

ŚRODA:
Bitka ze schabu z ziemniakami, buraki zasmażane (A: 1)
Kompot z aronii i cytryny

CZWARTEK:
Gulasz węgierski z kluskami na parze, ogórek kiszony (A: 1, 2, 3)
Herbata z miodem i cytryną

PIĄTEK:
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (A: 1, 2, 3, 5)
Lemoniada truskawkowa


8.12. - 12.12.2025 r.

PONIEDZIAŁEK:
Spaghetti bolognese (A: 1, 4) 
Kompot owocowy

WTOREK:
Gulasz drobiowo-warzywny z ryżem (A: 1, 2, 4)
Kompot jabłko-mięta

ŚRODA:
Podudzie z kurczaka duszone w warzywach, kasza, sałatka z ogórków (A: 1, 4)
Napój wieloowocowy

CZWARTEK:
Fasolka po bretońsku z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa z miętą

PIĄTEK:
Ryba miruna duszona  na parze, ziemniaki zapiekane w piecu, sałata lodowa z jogurtem (A: 1, 2, 5)
Herbata z miodem i cytryną


Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Alergeny:

1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby

GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby

G - gramatura