Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS (22.04-26.04)

Poniedziałek
- żurek z kiełbasą i ziemniakami (A: 1, 2, 4)
- pancakes z cukrem pudrem (A: 1, 2, 3)
- herbata z cytryną

Wtorek
- zupa królewska z ziemniakami i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
- gulasz z kaszą, buraczki (A: 1)
- kompot jabłkowo-miętowy

Środa
- zupa koperkowa  z ryżem i jarzynką (A: 1, 2, 4)
- duszonki z kapustą i kiełbasą (A: 1)
- kompot z czerwonej porzeczki

Czwartek
- rosół z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
- de volaille z ziemniakami, mix sałat z pomidorkami (A: 1, 2, 3)
- kompot wieloowocowy

Piątek
- zupa grysikowa z jarzynami i zieloną pietruszką (A: 1)
- makaron z białym serem i masełkiem (A: 1, 2, 3)
- herbata z cytryną

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.

Alergeny: 1 - gluten, 2 - mleko, 3 - jajka, 4 - seler, 5 - ryby