JADŁOSPIS
JADŁOSPIS (18.11. - 22.11.)
PONIEDZIAŁEK:
- Zupa czerwony barszcz z ziemniakami (A: 1, 4)
- Ryż na mleku z polewą truskawkową (A: 1, 2)
- Posiłek jednodaniowy: Ryż na mleku z polewą truskawkową (A: 1, 2)
- Kompot owocowy
WTOREK:
- Zupa porowa z lanym ciastem (A: 1, 2, 3, 4)
- Spagetti (A: 1, 2, 3)
- Posiłek jednodaniowy: Spagetti (A: 1, 2, 3)
- Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
- Pomidorowa z ryżem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
- Devolay z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (A: 1, 2, 3)
- Posiłek jednodaniowy: Devolay z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (A: 1, 2, 3)
- Herbata z cytryną
CZWARTEK:
- Kartoflanka z jarzynką, zieloną pietruszką (A: 1, 4)
- Pierogi z mięsem i kapustą polane cebulką (A: 1, 3)
- Posiłek jednodaniowy: Pierogi z mięsem i kapustą polane cebulką (A: 1, 3)
- Kompot z aronii, jabłka
PIĄTEK:
- Ryż na rosole z jarzynką i zielona pietruszką (A: 1, 4)
- Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka marchew-jabłko (A: 1, 2, 3)
- Posiłek jednodaniowy: Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka marchew-jabłko (A: 1, 2, 3)
- Herbata owocowa
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.
Alergeny: 1 - gluten, 2 - nabiał, 3 - jajka, 4 - seler, 5 - ryby