JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (17.03. - 21.03.2025 r.)
Poniedziałek
Grochówka z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 4)
Kluski na parze z polewą truskawkową na jogurcie naturalnym (A: 1, 2, 3)
Kompot z aronii i jabłka
Wtorek
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
Środa
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, włoszczyzna (A: 1, 2, 3, 4)
Podudzie z kurczaka wypiekane w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (A: 1, 2, 3, 4)
Kompot śliwka-truskawka
Czwartek
Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (A: 1, 2, 4)
Łazanki z kiełbasą (A: 1, 3)
Kompot śliwka-truskawka
Piątek
Zupa jarzynowa z ziemniakami (A: 1, 2, 3, 4)
Kopytka z serem białym polane masełkiem (A: 1, 2, 3)
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (17.03. - 21.03.2025 r.)
Poniedziałek
Potrawka z kurczaka z warzywami duszonymi, makaron kokardki (A: 1, 2, 3, 4) G: 150 g/100 g
Kompot wieloowocowy G: 200 ml
Wtorek
Rissotto z mięsa mielonego, ryż (A: 1, 2, 3, 6) G: 150g/100g
Herbata owocowa G: 200 ml
Środa
Podudzie z kurczaka wypiekane w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (A: 1, 2) G: 100g/100g/100g
Kompot jabłko-mięta G:200 ml
Czwartek
Łazanki z kiełbasą (A: 1) G: 220g
Herbata z miodem G: 200 ml
Piątek
Paluszki rybne wypiekana w piecu z ziemniakami, sałata lodowa ze śmietaną G:100g/150g/100g
Kompot owocowy G: 200 ml
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
G - gramatura