JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY
8.12. - 12.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Barszcz biały z ziemniakami, jarzynką i jajkiem (A: 1, 2, 3, 4)
Kluski na parze z polewą owocową (A: 1, 2, 3)
Kompot owocowy
WTOREK:
Zupa pieczarkowa z makaronem i jarzynką (A: 1, 2, 3, 4)
Risotto (A: 1)
Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 3, 4)
Gulasz wieprzowy z kaszą, ogórek kiszony (A: 1)
Napój wieloowocowy
CZWARTEK:
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Fasolka po bretońsku z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa z miętą
PIĄTEK:
Ryż na rosole z jarzynką i zielona pietruszką (A: 1, 4)
Placki ziemniaczane ze śmietaną (A: 1, 3)
Herbata z miodem i cytryną
15.12. - 19.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasą (A: 1, 4)
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami i cynamonem (A: 1, 2)
Kompot owocowy
WTOREK:
Zupa koperkowa z ryżem (A: 1, 2, 4)
Pulpety w sosie pomidorowym z ziemniakami, surówka z buraków (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
Pomidorowa z lanym ciastem (A: 1, 2, 3, 4)
Kotlet drobiowy z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej (A: 1, 2, 3)
Napój wieloowocowy
CZWARTEK:
Zupa ogórkowa z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa z miętą
PIĄTEK:
Krem z dyni z grzankami (A: 1, 2)
Ryba miruna, ziemniaki zapiekane w piecu, sałata lodowa z jogurtem (A: 1, 2, 3, 5)
Herbata z miodem i cytryną
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY
8.12. - 12.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Spaghetti bolognese (A: 1, 4)
Kompot owocowy
WTOREK:
Gulasz drobiowo-warzywny z ryżem (A: 1, 2, 4)
Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
Podudzie z kurczaka duszone w warzywach, kasza, sałatka z ogórków (A: 1, 4)
Napój wieloowocowy
CZWARTEK:
Fasolka po bretońsku z mięsem i kiełbasą, pieczywo (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa z miętą
PIĄTEK:
Ryba miruna duszona na parze, ziemniaki zapiekane w piecu, sałata lodowa z jogurtem (A: 1, 2, 5)
Herbata z miodem i cytryną
15.12. - 19.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Danie chińskie (A: 1, 4)
Kompot owocowy
WTOREK:
Zrazy wieprzowe z ziemniakami, surówka z buraków (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
Filet z kurczaka duszony w warzywach, kasza, sałatka z ogórków (A: 1, 4)
Napój wieloowocowy
CZWARTEK:
Risotto (A: 1, 4)
Lemoniada owocowa z miętą
PIĄTEK:
Ryba miruna, ziemniaki zapiekane w piecu, sałata lodowa z jogurtem (A: 1, 2, 5)
Herbata z miodem i cytryną
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Alergeny:
1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura






„HISTORIA CUDOWNEJ NOCY” – JASEŁKA PEŁNE MAGII I W...
ŚWIATEŁKO BETLEJEMSKIE W NASZEJ SZKOLE
KREATYWNE WARSZTATY Z FLOJAMO
PIERWSZOKLASIŚCI W SZKOLNEJ BIBLIOTECE