JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (15.09. - 19.09.2025 r.)
Poniedziałek
Barszcz czerwony z ziemniakami (A: 1, 4)
Pankejki z cukrem pudrem (A: 1, 2, 3)
kompot śliwka-jabłko
Wtorek
Zupa brokułowa z ryżem zabielana śmietaną 18% (A: 1, 2, 4)
Potrawka z kurczaka z makaronem penne (A: 1, 2, 4)
kompot wieloowocowy
Środa
Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 4)
Kotlet mielony ziemniaki kapusta zasmażana (A: 1, 3)
kompot jabłko-mięta
Czwartek
Zupa porowa z zacierką (A: 1, 2, 4)
Bigos z kiełbasą i mięsem wieprzowym, pieczywo (A: 1)
herbata z miodem i cytryną
Piątek
Ryż na rosole z jarzynką (A: 1, 4)
Pierogi ruskie polane cebulką (A: 1, 2, 3)
lemoniada owocowa
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (15.09. - 19.09.2025 r.)
Poniedziałek
Spaghetti bolognese (A: 1)
kompot śliwka-jabłko
Wtorek
Fasolka po bretońsku,pieczywo (A: 1)
kompot wieloowocowy
Środa
Kotlet mielony ziemniaki warzywa na parze (A: 1, 3)
kompot jabłko-mięta
Czwartek
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, kapustą, marchewką (A: 1)
herbata z miodem i cytryną
Piątek
Ryba miruna wypiekana w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (A: 1, 3, 5)
lemoniada owocowa
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Alergeny:
1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura