Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (10.02. - 14.02.2025 r.)
Poniedziałek
Grochówka z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 2, 4)
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (A: 1, 2, 3)
Kompot wieloowocowy
Wtorek
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 2, 3)
Herbata owocowa
Środa
Zupa koperkowa z ryżem (A: 1, 2, 4)
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i kapustą (A: 1)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek
Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym (A: 1, 2, 4)
Bitki w sosie własnym, ziemniaki, surówka z buraków czerwonych (A: 1, 2)
Herbata z miodem
Piątek
Zupa grysikowa (A: 1, 4)
Ryba panierowana miruna, ziemniaki, marchew z groszkiem (A: 1, 2, 3, 5)
kompot owocowy

JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (10.02. - 14.02.2025 r.)
Poniedziałek
Naleśnik z serkiem waniliowym: 3 szt (A: 1, 2, 3)
Kompot wieloowocowy: G 200 ml
Wtorek
Risotto mięsno-warzywne (marchew, groszek, kukurydza): G 220 g (A: 1, 4)
Herbata owocowa: G 200 ml
Środa
Kotlet wieprzowy z warzywami, kasza, surówka: G 100g/100g/150g/100g (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta: G 200 ml
Czwartek
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i mięsem, pieczywo: G 220 ml
Herbata z miodem: G 200 ml
Piątek
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka: G 100g/150g/100g
Kompot owocowy: G 200 ml


Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.
Alergeny: 1 - gluten, 2 - mleko, 3 - jajka, 4 - seler, 5 - ryby   
G - gramatura