JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY
24.11. - 28.11.2025 r.
Poniedziałek:
Grochówka z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 4)
Naleśniki z białym serem (A: 1, 2, 3)
Herbata z cytryną
Wtorek:
Zupa kalafiorowa z ryżem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Kompot wieloowocowy
Środa:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
Devolay z ziemniakami, surówka wielowarzywna (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek:
Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem (A; 1, 2, 4)
Łazanki z kapustą i kiełbasą (A: 1, 3)
Kompot z truskawek
Piątek:
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Kotleciki ziemniaczane z sosem koperkowym, surówka z kapusty białej (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa
01.12. - 05.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą (A:1, 4)
Ryż z polewą jagodową (A:1, 2)
Kompot wieloowocowy
WTOREK:
Zupa porowa z ryżem, jarzynką (A: 1, 2, 4)
Potrawka z kurczaka z jarzynami i makaronem penne (A: 1, 2, 4)
Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
Zupa pomidorowa z makaronem (A: 1, 2, 3, 4)
Kotlet schabowy z ziemniakami, buraki zasmażane (A: 1, 2, 3)
Kompot z aronii i cytryny
CZWARTEK:
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami zabielana jogurtem (A: 1, 2, 4)
Hamburgery, wyrób własny (pomidor, ogórek konserwowy, sałata, mięso wieprzowe, sos) (A: 1, 2, 3)
Herbata z miodem i cytryną
PIĄTEK:
Krupnik z jarzynką, ziemniakami i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (A: 1, 2, 3, 5)
Lemoniada truskawkowa
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY
24.11. - 28.11.2025 r.
Poniedziałek:
Chilli con carne (A: 1)
Herbata z cytryną
Wtorek:
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Środa:
Podudzie z kurczaka duszone z jarzynami, ziemniaki, warzywa na parze (A: 1, 4)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek:
Gulasz wieprzowy z kaszą, ogórek kiszony (A: 1)
Kompot z truskawek
Piątek:
Kotleciki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty białej (A: 1, 3, 5)
Lemoniada owocowa
01.12. - 05.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK:
Risotto mięsno-warzywne (A: 1, 4)
Kompot wieloowocowy
WTOREK:
Knedle mięsne polane cebulką (A: 1, 3)
Kompot jabłko-mięta
ŚRODA:
Bitka ze schabu z ziemniakami, buraki zasmażane (A: 1)
Kompot z aronii i cytryny
CZWARTEK:
Gulasz węgierski z kluskami na parze, ogórek kiszony (A: 1, 2, 3)
Herbata z miodem i cytryną
PIĄTEK:
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (A: 1, 2, 3, 5)
Lemoniada truskawkowa
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Alergeny:
1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura






PIERWSZAKI W PODRÓŻY – W BAJKOWEJ PRZYGODZIE
DZIEŃ MISIA
DYSKOTEKA SZKOLNA LISTOPAD 2025
TYDZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI W KLASACH MŁODSZYCH