JADŁOSPIS
JADŁOSPIS (20.01. - 24.01.2025 r.)
Poniedziałek
Barszcz czerwony z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Ryż na mleku z polewą truskawkową (A: 1, 2)
Posiłek jednodaniowy: Ryż na mleku z polewą truskawkową (A:1, 2)
Kompot ze śliwek i jabłka
Wtorek
Zupa ogórkowa z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Posiłek jednodaniowy: Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Kompot jabłko-mięta
Środa
Zupa porowa z zacierką (A: 1, 2, 3, 4)
Nugetssy, ziemniaki i surówka wiosenna (A: 1, 2, 3)
Posiłek jednodaniowy: Nugetssy, ziemniaki, surówka wiosenna (A: 1, 2, 3)
Woda z sokiem owocowym (wyrób własny)
Czwartek
Zupa brokułowa z ryżem (A: 1, 2, 4)
Kluski śląskie, pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Posiłek jednodaniowy: Kluski śląskie, pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Kompot z aronii i jabłka
Piątek
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z marchwi, pora i jabłka (A: 1, 2, 3)
Posiłek jednodaniowy: Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z marchwi, pora i jabłka (A: 1, 2, 3)
Herbata z cytryną i miodem
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.