Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY

27.10. - 31.10.2025 r.

PONIEDZIAŁEK:
Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, wyrób własny (A: 1, 2, 3)
Kompot wieloowocowy

WTOREK:
Zupa ogórkowa z ziemniakami, jarzynką i koperkiem (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese  (A: 1, 3)

ŚRODA:
Pomidorowa z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Kotlet drobiowy z  ziemniakami, surówka colesław (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta

CZWARTEK:
Zupa jarzynowa z ziemniakami, jarzynką i koperkiem (A: 1, 2, 4)
Bigos z mięsem i kiełbasą, pieczywo  (A: 1)
Woda z sokiem 

PIĄTEK:
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z olejem i cebulką (A: 1, 2, 3, 5)
Herbata z miodem i cytryną 


3.11. - 7.11.2025 r.

Poniedziałek:
Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 4)
Placuszki bananowe (A: 1, 2, 3)

Wtorek:
Zupa selerowa z ziemniakami zabielana jogurtem (A: 1, 4)
Potrawka z kurczaka z makaronem penne (A: 1, 2, 3, 4)

Środa:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 3, 4)
Sztuka mięsa w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)

Czwartek:
Żurek z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem (A: 1, 2, 3, 4)
Pizza z szynką, serem, kukurydzą i cebulą (wyrób własny) (A: 1, 2, 3)

Piątek:
Zupa brokułowo-kalafiorowa z makaronem (A: 1, 2, 3, 4)
Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z kap. pekińskiej (A: 1, 2, 3)


JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY

27.10. - 31.10.2025 r.

PONIEDZIAŁEK:
Gulasz po węgiersku z pampuchami, buraki z chrzanem (A: 1, 2, 3)
Kompot wieloowocowy

WTOREK:
Makaron z pulpecikami w sosie bolognese (A: 1, 3)

ŚRODA:
Stripsy drobiowe wypiekane w piecu z ziemniakami, surówka colesław (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta

CZWARTEK:
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą (A: 1)
Woda z sokiem 

PIĄTEK:
Ryba miruna panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z olejem i cebulką (A: 1, 2, 3, 5)
Herbata z miodem i cytryną 


3.11. - 7.11.2025 r.

Poniedziałek:
Kaszotto mięsno-warzywne (A: 1) 

Wtorek:
Potrawka chińska  z kurczaka z ryżem na sypko (A: 1, 2, 3, 4)

Środa:
Bitki sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)

Czwartek:
Leczo z cukinii, papryki, marchewki, kiełbasy, pieczywo (A: 1)

Piątek:
Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z kap. pekińskiej (A: 1, 3, 5)


Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Alergeny:

1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby

GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby

G - gramatura