Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (02.09. - 05.09.2025 r.)

Poniedziałek
Początek roku szkolnego

Wtorek 
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, jarzynką i koperkiem zabielana jogurtem (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Kompot wieloowocowy

Środa 
Zupa pomidorowa z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Kotlet drobiowy z ziemniakami, surówka colesław (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta

Czwartek
Zupa ogórkowa z ziemniakami,jarzynką,koperkiem zabielana śmietaną 12% (A: 1, 2, 4)
Gulasz z szynki wieprzowej z kaszą jęczmienną,ogórek kiszony (A: 1)
H
erbata z miodem i cytryną

Piątek 
Zupa koperkowa z ryżem, jarzynką zabielana jogurtem (A: 1, 2, 4)
Paluszki rybne “Frosta” wypiekane w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z cebulką 
Lemoniada owocowa


JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (02.09. - 05.09.2025 r.)

Poniedziałek
Początek roku szkolnego

Wtorek 
Risotto mięsno-warzywne (A: 1, 4)
Kompot wieloowocowy

Środa 
Udko pieczone w piecu z ziemniakami, surówka colesław (A: 1, 2)
K
ompot jabłko-mięta

Czwartek
Gulasz z szynki wieprzowej z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony (A: 1)
H
erbata z miodem i cytryną

Piątek 
Paluszki rybne “Frosta” wypiekane w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z cebulką 
L
emoniada owocowa


Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura