Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS (20.01. - 24.01.2025 r.)
Poniedziałek
Barszcz czerwony z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Ryż na mleku z polewą truskawkową (A: 1, 2)
Posiłek jednodaniowy: Ryż na mleku z polewą truskawkową (A:1, 2)
Kompot ze śliwek i jabłka

Wtorek
Zupa ogórkowa z ziemniakami (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Posiłek jednodaniowy: Spaghetti bolognese  (A: 1, 3)
Kompot jabłko-mięta

Środa
Zupa porowa z zacierką (A: 1, 2, 3, 4)
Nugetssy, ziemniaki i surówka  wiosenna (A: 1, 2, 3)
Posiłek jednodaniowy: Nugetssy, ziemniaki, surówka wiosenna (A: 1, 2, 3)
Woda z sokiem owocowym (wyrób własny)

Czwartek
Zupa brokułowa  z ryżem (A: 1, 2, 4)
Kluski śląskie, pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Posiłek jednodaniowy: Kluski śląskie, pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Kompot z aronii i jabłka

Piątek
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z marchwi, pora i jabłka (A: 1, 2, 3)
Posiłek jednodaniowy: Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z marchwi, pora i jabłka (A: 1, 2, 3)
Herbata z cytryną i miodem


Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie. Wykaz składników oraz alergenów dostępny w szkolnej stołówce.
Alergeny: 1 - gluten, 2 - mleko, 3 - jajka, 4 - seler, 5 - ryby