JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY
17.11. - 21.11.2025 r.
Poniedziałek:
Barszcz czerwony z ziemniakami i jarzynką (A: 1, 4)
Racuchy z polewą czekoladową (A: 1, 2, 3)
Herbata z cytryną
Wtorek:
Pieczarkowa z zacierką, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki (A: 1, 3)
Kompot wieloowocowy
Środa:
Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 4)
Podudzie z kurczaka wypiekane w piecu, ziemniaki, mizeria (A: 1, 2)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek:
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana jogurtem (A: 1, 2, 4)
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką i kap.białą (A: 1, 4)
Kompot z truskawek
Piątek:
Krem dyniowo-marchewkowy z groszkiem ptysiowym (A: 1)
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kap.pekińskie j(A: 1, 2, 3)
Lemoniada owocowa
24.11. - 31.11.2025 r.
Poniedziałek:
Grochówka z ziemniakami, kiełbasą i jarzynką (A: 1, 4)
Naleśniki z białym serem (A: 1, 2, 3)
Herbata z cytryną
Wtorek:
Zupa kalafiorowa z ryżem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 3, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1, 3)
Kompot wieloowocowy
Środa:
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 2, 4)
Devolay z ziemniakami, surówka wielowarzywna (A: 1, 2, 3)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek:
Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem (A; 1, 2, 4)
Łazanki z kapustą i kiełbasą (A: 1, 3)
Kompot z truskawek
Piątek:
Zupa grysikowa z jarzynką i zieloną pietruszką (A: 1, 4)
Kotleciki ziemniaczane z sosem koperkowym, surówka z kapusty białej (A: 1, 3)
Lemoniada owocowa
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY
17.11. - 21.11.2025 r.
Poniedziałek:
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym (A: 1, 2, 3)
Wtorek:
Gołąbki w sosie pomidorowym (A: 1, 3)
Środa:
Fasolka po bretońsku z kiełbasą, pieczywo (A: 1)
Czwartek:
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami (A: 1, 4)
Piątek:
Paluszki rybne “FROSTA”, ziemniaki, surówka z kap.pekińskiej (A: 1, 2, 3, 5)
24.11. - 31.11.2025 r.
Poniedziałek:
Chilli con carne (A: 1)
Herbata z cytryną
Wtorek:
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1, 3)
Środa:
Podudzie z kurczaka duszone z jarzynami, ziemniaki, warzywa na parze (A: 1, 4)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek:
Gulasz wieprzowy z kaszą, ogórek kiszony (A: 1)
Kompot z truskawek
Piątek:
Kotleciki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty białej (A: 1, 3, 5)
Lemoniada owocowa
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Alergeny:
1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura






„DZIECIŃSTWO MOCY BEZ PRZEMOCY”!
INNOWACJA PEDAGOGICZNA „PRACA I PASJA” – POZNAJEMY...
Z WIZYTĄ W NADLEŚNICTWIE
WARSZTATY KREATYWNE W KLASIE 3A